About us

Umetnička radionica "ARTARS" (Arsić), osnovana je 1994.god
 
Osnivač ove radionice Aleksandar Arsić - umetnik i dizajner, došao je na ideju da za svoje potrebe napravi neobičan nameštaj od punog drveta, vodeći računa o tome da maksimalno koristi već postojeće forme drveta, koje vidimo u prirodi.
 
U prvom periodu nastanka ove radionice, za izradu nameštaja (niskih stolova i stolica), koristili smo kao građu, isključivo drvene grede starih kuća, koje smo obrađivali i od njih pravili stolice i stolove (sofre) po ugledu na etnografski Srpski nameštaj.
 
Ubrzo nakon toga, došli smo na ideju da dizajniramo nameštaj koji će zadržati svoje prirodne oblike prilikom formiranja drveta, izmedju odtalog koristeći i koren samog drveta koji je po svojoj formi i obliku daje poseban draž komadnom nameštaju.
 
Ova naša ideja naišla je na jako dobar prijem kod klijenata, tako da se nakon toga počelo sa stalnom proizvodnjom ovakve vrste nameštaja. Ubrzo su krenuli i prvi veći poslovi koji su se pre svega odnosili na opremanje restorana, kafića i drugih ugostiteljkih objekata.
 
Paralelno sa razvijanjem posla, radilo se na razvoju novih proizvoda/dizajna, vodeći pri tome računa da se prilikom izrade minimalno koriste mašine a maksimalno ručni rad.
 
Možemo da se pohvalimo time da smo jedni od začetnika proizvodnje ovakve vrste ručnih radova, odnosno nameštaja u Srbiji i da smo dobitnici povelje "Kapetan Miša Anastasijević" za najbolji brend 2008 god.
 
 
Reference:
 
preko 20 ugostiteljskih objekta u Srbiji
restoran u Poljskoj (Gdansk)
restoran u Austriji (Wiena)
kuće/vikendice u Italiji, Švajcarskoj, Grčkoj i Luxemburgu
kuća Holadnija